Yhteydenotto

Kiitos yhteydenotosta. Palaamme sinulle mahdollisimman pian!
Oho! Jokin meni pieleen. Kokeile ihmeessä uudelleen.
x
+358 50 384 8118
Seuraava avoin koulutus
No items found.

Excel pikanäppäimet

Excel sisältää lukemattoman määrän eri pikanäppäinyhdistelmiä ja käyttöä nopeuttavia toimintoja. Kaikkia näitä ei tarvitse, eikä edes kannata opetella, mutta muutamasta kikasta on jokaiselle hyötyä. Nämä nopeuttavat päivittäistä työskentelyä ja säästävät huomattavasti aikaa.

Päivitämme tätä artikkelia jatkuvasti uusilla työskentelyä nopeuttavilla pikanäppäimillä ja käyttöä nopeuttavilla vinkeillä. Jos siis haluat oppia uusia Excel pikakomentoja kannattaa tasaisin väliajoin vierailla sivulla, ehkä jopa tallentaa se kirjanmerkkeihin.

Kannattaa myös tutustua koulutuksiimme yrityksille ja kaikille avoimiin Excel verkkokurseihimme. Verkkokursseilla opit interaktiivisesti lisää pikanäppäinyhdistelmiä ja muita tärkeitä taitoja Excelin tehokkaampaan käyttöön.

‍Liikkuminen

Liiku nopeasti data-alueen laidasta laitaan

Voit liikkua data-alueen sisällä tai laidasta laitaan nopeasti pikanäppäinyhdistelmällä CTRL +  →

‍Datan valitseminen

Valitse laskentataulukon kaikki solut yhdellä hiiren klikkauksella

Voit valita kaikki välilehden solut nopeasti klikkaamalla hiirellä laskentataulukon vasemmasta yläkulmasta.

Valitse koko data-alue nopeasti

Voit valita data-alueen nopeasti painamalla CTRL + A

Valitse rajattu data-alue nopeasti

Lisäämällä Shift näppäimen Liikkuminen-kohdassa esiteltyyn CTRL+ →yhdistelmään, voit valita haluamasi data alueen nopeasti.CTRL + Shift +  →

Funktiot

Autosum

AutoSum-toiminnolla voi laskea tehokkaasti summan yksittäiselle riville tai kolumnille tai jopa taulukon kaikille riveille ja kolumneille. AutoSum painike löytyy Excelin ribbonin Home-kohdasta, mutta nopeimmin sen saa tehtyä näppäinyhdistelmällä SHIFT+ALT+0

Datan syöttö

Numerosarjan ensimmäinen nolla näkyviin

Kun soluun nollalla alkavaa dataa, muuttaa Excel sen automaattisesti numeroksi ja poistaa ensimmäiset nollat. On kuitenkin tilanteita, jolloin nollat ovat tarpeen, kuten postinumeroiden ja puhelinnumeroiden kanssa. Tällöin solu kannattaa muuttaa tekstiksi. Helpoiten tämä tapahtuu kirjoittamalla '-merkin ennen numerosarjaa.

Edelliset Excel vinkit